herinneringen maken, momenten vastleggen en dan moet ik natuurlijk beginnen over het woord koesteren.


Elke fotograaf heeft het weleens over deze clichéwoorden. Wij, de fotografen, verspreiden deze clichés met alle liefde. En dan heb ik het nog niet eens gehad over: 'Ze (de kinderen) worden zo snel groot', Je gaat vergeten hoe klein ze waren', Je moet nu die shoot boeken want...' en misschien kan je er zelf nog een paar aanvullen. Zijn alle fotografen dan zo cliché? Proberen we klanten binnen te halen door dit soort zoetsappige teksten met daarboven een té mooie en perfect gapende newborn of ideale momenten tijdens een gezinshoot op een prachtig bloemenveld in fantastische gestylede outfits uit dé client closet? Is zij dan ook jouw ideale fotograaf?


Euuhh ja! Dat doen we en we houden ervan!! Met een volle bak passie storten we dit op Instagram. Picture perfect sales. Tuurlijk is het belangrijk dat de foto's op de juiste momenten geschoten zijn. Dan is ook écht een must dat de foto een leuk en pakkende compositie heeft en top-prioriteit: dat de foto scherp is. De keuzegalerij moet genoeg variatie hebben, afwisseling in compositie, misschien hou je wel van zwart/ wit in de selectie en.. staat ieder wel flatteus met z'n snoetje op het plaatje?

Dan kan je alle kanten op met: Light & Airy, Dark & Moody, geposeerd of onbevangen momenten, special effects of gewoon natuurlijk daglicht? Ik kan nog wel even doorgaan.


Maar ik hoor je denken: waar wil ze nou heen met dit verhaal?


Let op: Je kan een style van fotograaf zo gekozen hebben. Één blik op de startpagina van Instagram en je hebt een idee van wat je mooi vindt. Je vindt DE fotograaf die de style van jouw dromen heeft. Alle plaatjes zijn mooi, de fotobewerking is jouw ding en je boekt! (In je achterhoofd hoor je iemand zeggen: Shit, wat een geld betaal je voor een shoot. Niks zeggen tegen la Husband). Outfitjes worden geshopt en alles klopt.

Blijkt dat mens van een fotograaf toch een draak te zijn! No match, niet jouw vriendin en alle helemaal niet die van je man (die toch al geen zin had en je mee moest hem meesleuren terwijl Ajax- Feyenoord een uur later de aftrap doet). Je kids voelen dat aan en gaan lopen stieren en klieren, het gouden uurtje is natuurlijk na bedtijd dus dat werkt he-le-maal niet mee. Mevrouw de fotograaf raakt nog drakerig-er en reageert geïrriteerd naar jouw schattige, dolle stiertjes met rookpluimen uit haar neusgaten.


Kind 1 jankt, kind 2 rent alleen maar weg, een gekke bekken show van kind drie, ontvlambare fotograaf, chagrijnige hubby die liever zijn voetbalshirt aan had in plaats van zijn gestylde, beige outfit.

Dáááág centjes, dááág mooie perfecte beelden!


Kies je alsjeblieft een fotograaf waar jij een goed gevoel bij hebt, affiniteit heeft met kinderen? Dat zie je terug op de beelden en in je herinnering als je naar je foto's kijkt!xx Kristel