Over mij

Normaal ben ik niet van de clichés, echt niet! Maar ze groeien zo hard. Voor je het weten zijn ze groot, gaan ze naar school en zijn knuffels op het schoolplein niet stoer.

Mijn naam is Kristel: Lifestyle fotograaf, moeder van drie, kleuterjuf en iemand die hysterisch wordt van mooie avondluchten, thee en een glas wijn, dansen en de Efteling.

Koester wat je hebt en vergeet niet hoe klein en puur ze zijn. Als moeder van drie merk ik nu echt op hoe snel ze groeien. Dat maakt het dat ik die momenten wil vastleggen, die momenten die je zelf als natuurlijk beschouwd maar zo mooi zijn op een foto.

En ja, een shoot is ongemakkelijk, de eerste twee minuten. En daarna is het klaar voordat je het weet. Jij een leuke tijd en foto's van nu voor later. Ik zou het zo mooi vinden dat ieder genieten kan van de foto's van vroeger. Als klein kind zat ik al gefascineerd in de fotoalbums (je weet wel die met die bruine bladzijdes en een plakfolie erover) te bladeren. De oude zwart- witfoto's met de statige familieleden. Geposeerd en vooral niet lachende portretten. Kinderen met hun zondagse kleding en meisjes met witte strikken in hun haren. Heerlijk vond ik dat. Zouden we later dan ook zo terugkijken naar die beelden en terugdenken?


Foto: TwentyTwelve Photography